zaterdag 18 mei 2013

Pure Photo workshop assignment 2

Assignment 2: Positioning, Light and Point of ViewFor the Pure Photo Workshop we got the assignment to think about positioning, light and point of view. I expiremented with the camera of my mother (een spiegelreflexcamera). Wednesdayevening it was sunny.

De opdracht van deze week gaat over positionering, licht en richting van waaruit je fotografeert.

Ik vond het erg leuk om te spelen/ experimenteren met licht en afstand. Ik heb iets met bloesem. Gelukkige jeugdherinneringen van paard rijden in de wei onder de bloesembomen. Sinds dit voorjaar hebben we dan eindelijk fruitboompjes op ons postzegeltje staan. De kinderen waren helemaal verbaasd, waar zijn de appels dan? De kweker vertelde dat die er ondertussen afgevallen zijn ;-)
 

Veraf, zon staat links

Iets minder veraf, zon schuin van links

Direct licht

Licht van de zijkant (Light from the side)

Licht van de achterkant (backlight)

Direct licht (light straight on the three)Dichtbij/ close up


Van onder

Niet perfect, toch vind ik hem mooi.


Een gat in de lucht sprong ze, helemaal trots na het afzwemmen!
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een lief appelboompje en blij meisje. Een enorm verschil in de foto's veraf en dichtbij, mooi om het overzicht te hebben, maar ook fijn om de details te kunnen bewonderen van de mooie bloesems. De foto met het licht aan de achterkant van het boompje spreekt me ook erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Terwijl jij geniet van de bloesem,
  zijn hier de appels al aan het groeien.
  Diploma?!!!
  Jippie, dat moet gevierd worden!!!
  Appeltaart?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wonderful series! I really like how you got a very distant shot that seems to have the whole area as your subject, and by moving closer, even a little bit, your subject is clear. And the closeups leave no doubt as to the apple tree being your subject. I like the back lit tree, but I also really like the front lit ones as the sky is brilliant blue! I really like the fifth image from the bottom: it has the blue sky, and still has angled light to see the transparency of the petals. These are some of my favorite trees! I missed photographing them here this year...so glad to see yours in bloom! Beautiful!! Good job!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jade zegt: wat knap dat ze haar diploma heeft gehaald. Gefeliciteerd. Ik hoop dat jullie veel appels zullen krijgen. Wij hebben een perenboom en daar zat veel bloesem aan dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou ook erg van bloesems! De foto's van dichtbij spreken mij het meeste aan. Prachtige blauwe lucht ook. De foto met het licht van de achterkant is sfeervol geworden. De bloesem is minder zichtbaar maar het is een sfeervol plaatje geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je dit mooi in beeld gebracht! Het boompje van alle kanten. Alhoewel ik erg van licht en duidelijk hou, vnd ik de foto met tegenlicht erg geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te zien dat het onderwerp voor deze opdracht helemaal niet per se iets hoeft te zijn wat je op kunt pakken. Leuk gedaan en fijn dat je met de camera van je moeder aan de slag mocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's! Leuk 'object' ;). De lijnen van het boompje in combinatie met de lijnen van de steun van het boompje. Ik vind de foto's van dichtbij en iets verder weg het leukste. De details zijn zo mooi, zeker met de blauwe achtergrond erachter.

  BeantwoordenVerwijderen